lördag 3 januari 2009

.:. Godis godis godis goooodis .:.


Detta kan man plocka hem till pyssellådan om turen står en bi. Gå in till Ewonnes blogg och passa på att kolla in hennes toksnygga sidor.

.:. LO 28 - Nyklippt .:.


Det är så himla kul när man ser en skiss och genast vet vad man vill göra. Så var det med Fnyz skiss till Scrappiz skissutmaning. Efter mycket lite kladd i min "inspirationsbok" var det bara att sätta fart.
Runt hela sidan har jag "målat" en snirklig ram med scrappy glue och strött på löst cerice glitter. Det synt inte så mycket eftersom pappret är nästan samma nyans. Men det är precis så diskret som jag ville ha det.


Lilltjejens pyamas har färgglada figurer överallt så de små filurerna passade perfekt tilll. De är urklippta från ett mönsterpapper och slingrar sig runt ett organzaband med tre knutar på.

Hårtofsen är egentligen två små tofsar som jag limmat ihop och strött svart löst glitter på. Den lilla die cut-jornalingspoten som jag använde som bakgrund hade en tegelröd kant som inte alls passade in. Så jag målade ramen med en cerice penna för att få nyansen lite bättre.

onsdag 31 december 2008

.:. LO 27 - Upp & stå.:.


Ny sida igen. Jag avslutar 2008 i ett högt scraptempo. För mig i alla fall. För många andra (de superduktiga scrapparna som gör över hundra supersnygga sidor per år) är mitt tempo snigelsakta. Men det är ok. Det är mitt tempo.
Den här sidan pysslades ihop snabbt och lätt framför tv-apparaten. Ett "enfärgat" mönsterpapper. Några glittriga die-cuts. Ett par foton och thickers. Hey presto -
klart.

Gott nytt år!

måndag 29 december 2008

.:. LO 26 - Tomten poserar .:.


Igår hade jag scrapdejt med en kompis för första gången på länge. Riktigt härligt! Dottern och hennes jämnåriga kompis lekte så snällt att vi fick massor gjort. Inte dumt alls - ett och etthalvtåringar kan ju annars stjäla uppmärksamheten från det überviktiga pysslet. Min scrappolare J hade köpt en Cuttlebug och jag testade hennes alfabete till rubriken. Mycket najs, även om en diesplatta verkar dålig. Den skär inte genom pappret ordentligt så man fick klippa rent lite. Hon måste ha fått ett måndagsexemplar. Trots det blev jag shoppingsugen. En groda skulle man ha!
Bilderna är från årets julkortsfotografering. Jag ville få med massor av foton så det blev en dubbellayout. Löst inspirerad av en skiss av Webmosterhelene. Men ärligt talat styrde fotona layoutens utseende mer än skissinspirationen gjorde, även om man säkert kan se likheter med skissen. Jag älskar skissbloggar, de är riktigt roliga att titta på!

Detaljbild på den lackade rubriken. Lite irriterat upptäckte jag att jag glömt att rita vita "blänk" innan jag lackade de första bokstäverna. Oh whell...