lördag 26 september 2009

.:. Puss på dig sötnos .:.


Detta söta papper fick stå för sig själv. Med två stickers (hjärtan) från Sassafrass Lass, bokstavsstickers från Basic Grey och Tiny alphas från Making Memories och en rubon (det röda under fotona) från Love Elise fick sidan vara klar.
Jag skar ut konturerna av den gröna ytterkanten och beskar fotona så att de precis hamnade under kanterna.
Text:
När B&B renoverade P:s rum bytte de ut de gamla garderoberna mot nya - med o-så-spännande dörr i spegelglas. B tog de här bilderna när lilltjejen hasat in i P:s rum för första gången sen allt var klart. Lilltjejen gillade tydligen vad hon såg i speglen. (Och vem skulle inte gjort det? Skönare spegelbild får man leta efter!) Så hon böjde sig fram och gav sig själv en puss!

måndag 21 september 2009

.:. Skönhet? Odjur? .:.


Mitt bidrag till Scrappiz skissutmaning.
Kortet är taget sommaren 2008. Visst var jag väl vacker i simglasögon?
Det mörkblå pappret är akvarellpapper som jag målat blått, klippt ut och gått loss med kantskraparen på. Kanterna är färgade med fluid chalk i chesnut roan och dark brown.
Swirlsarna har jag gjort med pearl maker (jag är fortfarande nybörjare med den, så de blev långt ifrån perfekta) och stickles.
Text:
Nej. Bara en vanlig - lite galen - mamma. Barnasinnet ska man vara rädd om. Sluta aldrig leka. Livet är så mycket roligare med skratt och bus.

.:. M & M .:.


Det är alltid kul att testa nya saker. Som relativt ny scrappare finns det hur mycket som helst att pröva på. Här är min första layout i 8x11.5 tum. Nytt som formatet var för mig hade jag glömt måtten lite. Så när jag räknade ut hur mycket papper och overlay jag behövde så räknade jag på 11 tum. Inte 11.5. Lösningen blev en pappersremsa i andra kanten av overlayen också. Nödlösningen gjorde faktiskt sidan bättre. Och så är det ju ibland. Man tänker fel eller kladdar på fel ställe. Vips så får man tänka om och täcka upp. Ofta blir det oväntade bra.
Sidan handlar om lilltjejen och hennes relation till farbror, som bor långt borta. De ses inte så ofta, men hon tycker jättemycket om honom.
Text:
Två dagar i rad kom "farbror" och hälsade på. Båda gångerna var "lilltjejen" snabb att krypa upp i hans knä för att gosa. Det är riktigt härligt att se att de har så bra kontakt fast de träffas så pass sällan.


Och så här ser det ut i albumet. Jag har American Crafts D-ringsalbum, så det är väldigt enkelt att blanda format. En av scrapikonerna, Ali Edwards, har samma typ av album och hon har säkert inspirerat många många att blanda format i sina album. Här kan man få en rundtur i ett av hennes fantastiska album. För att det ska gå att se igenom overlayen till nästa sida tänker jag göra en layout på baksidan om moster och lilltjejen.
Bakom kan ni se en sneak peak av nästa sida.