fredag 3 juni 2011

Nyvaken solstråle i vagnen

Den här sidan gjorde jag till Aprils månadsutmaning på Svensk Scrapbooking. Tyvärr hann jag inte klart i tid. Men jag gillade skissen och jag gillar hur min sida blev, och det är huvudsaken. Sen har den legat obloggad ett tag :-)
Det här var första gången jag skrev text på datorn, och det gjorde jag för att imitera de små bokstavsklistermärkenas varierande typsnitt. Det blev rätt bra, men av någon anledning skrev jag ut texten på akvarellpapper. Dumt. Laserskrivarens text verkar inte trivas så bra på pappret, och har blivit lite blek på sina ställen. Men man lär så länge man lever.
Den lilla dinosaurien har jag skissat efter figuren på sonens body, klippt ut och kalkerat på ett grönt favoritpapper (bakgrund på den här sidan). De små stjärnorna och hjärtat har jag klippt ut ur mönsterpapper. Klistermärkena är gamla godingar från Sassafrass lass. Knapparna är från Making memories Flutter blossom & button box (en vällagrad favorit). Mönsterpappren från My minds eye - Alphabet soup och det lila bakgrundspappret från DCWV:s neutrals cardstock stack.

onsdag 1 juni 2011

Älskar att "pärlplatta"

Jag gjorde den här sidan efter Veckans skiss vecka 21.

Rubriken har jag ritat runt med olika färgade pennor för att den ska synas och för att ta upp de många färgerna i själva pärlplattegubben...
... som förtjänar en egen närbild:


Söta söta fejkträ-papper från My minds eye. Jag är lite svag för just fejkträmönstrade papper. Scrapbooking har gett mig nya insikter om mig själv: jag gillar fejkträmönstrade papper, jag tycker faktiskt om orange - mycket! - och just den här gröna färgen (på cardstocken) är i det närmaste en "neutral" och mycket användbar bakgrundsfärg.

Ha det bra!

måndag 30 maj 2011

Klipp, klistra och... blomma

Dala Scrap & Sånts blogg visar jag hur man gör den här blomman...
... som jag gjorde tre varianter av till de här korten: Och eftersom jag alltid är så nyfiken på hur insidan på alla snygga kort som riktiga kortmakare gör ser ut så visar jag insidan på ett av korten med världens charmigaste teckning av Barbamama med blommor i håret: