lördag 10 januari 2009

.:. LO - Tid... .:.


För ovanlighetens skull gjorde jag ett "kit" till mig själv i förrgår kväll. Jag ville egentligen pyssla, men orkade inte. Så jag passade på att korta ner tiden inför nästa ryck. Det inträffade kvällen efter, så igår satte jag mig ner med mitt lilla kit. Mycket smidigt.

Så här mycket har jag inte skrivit på en sida förr. Men det här pappret passade jättebra för ändamålet! Jag har tre olika texter. En mycket kort om hur glad jag är över att vara bejbens mamma. En lite längre om den dag fotot togs, och den långa texten om hur härligt det är att få vara föräldraledig och hur go tjejen är.
Jag fick måla en brad svart (med glitter på) för att den skulle passa på sidan. Rosa med vit blomma på funkade inte för mig ;) Men det var jättelätt när jag kom på att jag kunde använda en kökssvamp som hållare. Jag petade ner braden lite lagom och målade på. Smidigt!

onsdag 7 januari 2009

.:. LO 28 - Du & Jag .:.


Nu är det sista av organzabandet använt. Idén att göra en ram med bandet fick jag när jag gjorde förra layouten och det blev precis som jag tänkte. Så när som på att bandet var liiiite kort och knappt räckte till rosetten. Hålen har jag gjort med en vanlig kontorshålslag eftersom jag helt saknar andra håltagningsmöjligheter. Men jag gillar resultatet med långa och korta "stygn" om vartannat.
Sidan är gjort efter Magdas skissutmaning. Man skulle använda minst en rosett, tre mönsterpapper, minst en blomma och minst en knapp. Jag vräkte på rätt ordentligt på den här sidan och det var jättekul!
En bonus är att baksidan blev snygg med korta band trädda runt kanten. Jag tror att jag ska göra en rund (eller i alla fall inte fyrkantig) layout som kan få ligga motden fina bakgrunden. Två i en - grrrrrrreat!