onsdag 27 april 2011

So pretty - bidrag till Scrappiz cybercrop

Det är inte ofta jag scrappar monokromatiskt, det vill säga med nyanser av en enda färg. På Scrappiz körde de en cybercrop under påsken som jag hade tänkt vara med på. Nu blev det bara ett bidrag (och jag skylller på magsjukan - igen), detta:
På bilden syns min lillasyster och texten är en liten haikuhyllning till henne:
"Stark, vacker och envis. Som snödroppen om våren, så är min syster."
Allt bling är en Prima kristallswirl från deras "e-line". Den är inte jättestor i paketet, men snipp snipp snipp med saxen och vips har den fått ett helt annat utseende. Det blev en massa bling för lite pengar: en lång swirl under kortet, en liten vid blommorna uppe i hörnet och så en kristall i varje blommas mitt. Enhetligt och smidigt. Dessutom blir det mindre "samm-samma" om man (som jag) köpt flera av samma blingswirls.
Jag gillar verkligen hur rosbandet ser ut på fotot, men tyvärr blir det lite platt fall när jag sätter in sidan i albumet. De fina "rosorna" trycks ihop till oigenkännlighet. Dang! Jag har en del rosband kvar, och jag tycker verkligen om dem. Fast jag kommer nog att använda dem på saker som inte ska in i plastfickor. Återstår att se vad det kan bli...

måndag 25 april 2011

Älskade vän (och en snålscrappares bekännelse)

Den här sidan är en gammal favorit från en Avestamässa. Jag gjorde den till en rubrikutmaning, man fick göra en sida hur man ville (om jag minns rätt) men med rubriken "Älskade vän".
Solen och molnen är utklippta ur ett mönsterpapper, det lilla biet och "I [hjärta] you" är rubons och det lilla fotot har jag på en liten bit av bakgrundspappret.
Jag har en tendens att snåla lite med mina papper. Mina favoritpappersmappar är de som innehåller spillbitar (jag har två, en för klara färger och en för dämpade) och när jag har möjlighet fyller jag gärna på dem.
Här ville jag som sagt använda bakgrundspappret bakom det lilla fotot. För att veta var jag kan skära gör jag i princip min layout färdig. Oftast lägger jag ut allt och fotar sidan så jag kommer ihåg hur jag ville ha allt. Sen plockar jag av allt smått, i det här fallet behåller jag bara det orangeprickiga pappret på sin plats. En bit in från hörnen markerar jag var jag kan skära. Hur mycket "kant" man lämnar beror främst på hur stor plats lim/fästmaterial kommer att ta. Snåla inte för mycket ;-) Sen tar jag fram pappersskäraren och skär en bit innanför prickarna. På baksidan av min färdiga layout syns hålet, som är ganska mycket mindre än det orangeprickiga pappret:
På bilden nedan syns den gröna fotomattan lite bättre. Den är inte så mycket större än fotot, men jag tycker om att den matchar bakgrundspappret (eftersom de är desamma!) och lyfter fram det lilla fotot lite extra. Sen har jag fäst det med distanskuddar, precis som jag gjort med solen och molnen. Lite extra glad blev jag över att jag kunde använda en pytteliten spillbit på sidan: den turkos-vita kanten från ett Sassafrass Lass-papper. Det är bara några millimeter av pappret som inte syns (jag satte kanten lite under det ljusa prickiga pappret för att det inte skulle synas att det var en pyttebit. Jag tycker att det är extra kul när jag lyckas "snåla" lite, men det tar ju lite lägre tid att lägga i ett extra steg i processen för att skära ut en liten pappersbit. Dessutom förloror man möjligheten att ändra sidan i sista sekund. Är det ett hål i bakgrundspappret måste det täckas.
Vad tycker du: är det värt det?