fredag 14 november 2008

.:. LO 25 - Kul med kladd .:.


Nu känns det som om jag kommit igång lite :-D Den här sidan har flera likheter med förra. Bara ett mönsterpapper. Flera foton. Filtblommor (tack Julia!), rubrikbokstäver och rosa pappersdekorationsband. I like.

.:. Altrat album .:.



Jag går en onlinekurs hos Jessica Sprague som heter Stories in hand. Den innehåller massor av uppslag till historier som man kan plocka fram om inspirationen tryter. Till dessa föreslog hon att man skulle ha ett American Crafts album i 6x6 tum. Jag inspirerades istället av Karins hemfixade album och gjorde ett eget av en vanlig papperspärm.
Jag kapade 2 7/8 tum från ovan- och undersidan och lämnade bredden som den var. Det blev lagom stort för kursmaterialet, bredden behövdes då tabbarna tar extra utrymme. Jag är rätt nöjd med resultatet med tanke på att det var första gången jag gjorde ett sådant här album. Men det var inte sista gången jag klädde en pärm. Det är busenkelt och blir snyggt. För att få den att se lite mer proffsig ut knipsade jag till hörnen med en hörnrundare och sotade kanterna med svart. Pärmen jag använde var svart och jag dolde de småfel jag gjort i passningen genom att kladda lite.
Runt pärmmekanismen blev det inte så snyggt för mig, men det är ok. Kanske kan man plocka bort mekanismen, klä pärmen och sätta tillbaka den igen. Frågan är väl hur man sätter dit den igen? Jag vet inte så jag klädde lite "runt" den istället. Karin plockade nog bort och satte dit mekanismen.
Pärmen, ett blått band, rött glitterlim och en svart (fult klippt) cirkel ur pärmpapp är "mina" bidrag, i övrigt har jag bara använt utskrivet material från kursen.

måndag 10 november 2008

.:. LO 24 - Försöksdjur på väg .:.


Med låååånga uppehåll sätter drar jag fram mina saker och sätter mig vid bordet. Det blir alldeles för långa uppehåll, särskilt med tanke på hur roligt det är när jag väl gör det. Den här sidan gjorde jag igår. Precis som förra så har jag bara använt ett mönstrat papper. Det är väl så många som jag orkar hålla reda på nu hahaha. Eller så ville jag bara göra något väldigt enkelt, för att komma igång. Enkelt kan vara skönt.
Den här sidan handlar om hur ivrig jag var att testa min nyinhandlade bärsjal. Så ivrig att jag ville testa på en gång och de enda som var lagom stora försöksobjekt var katterna. Det är tur att jag har snälla katter, inte alla kissar skulle tycka att det är ok att bli satt i en bärsjal, så det är inget jag rekommenderar direkt. Men min lilla värmeälskande honkatt tyckte att det var rätt mysigt, och satt nöjt kvar nästan en halvtimma. Hankatten däremot sprattlade och fick omedelbums slippa.