fredag 22 april 2011

Aprils månadstävling hos Dala Scrap & Sånt

Det är ju fortfarande lite av April månad kvar, och lite tid att skicka in ett bidrag till Dala Scrap & Sånts månadstävling. Senast den 26:e ska bidraget vara inlämnat. Tävlingvillkoren hittar du här. Du ska skapa en sida efter den här skissen som Malin ritat:

Lycka till!

Lika som bär

Här hemma har björkarnas ljusgröna löv spruckit ut och på andra sidan tjärnen har skogen ändrat färg från mörkaste grangrönt till ett mer varierat spektrum av gröna toner. Härligt! Med strörsta sannolikhet var det lika fint i går, men då var hela familjen mer eller mindre magsjuka. I dag är barnen piggare och jag klarade mig med lite magont. Men nog om sånt otäckt nu!


Jag tänkte visa en sida som jag gjorde till en skissutmaning på pysselträffen på Avestamässan. Det är alltid lika roligt att pyssla med (eller i alla fall brevid) folk. Synd att det inte blir oftare... Att det dessutom finns en uppsjö av butiker på plats är inte alls bra för ekonomin, men desto roligare när man kan börja med något och om man kommer på att man vill ha något mer som passar sidan är det bara att ta ett varv och se om man hittar något. I love it! Bor du i Avestakrokarna vill jag passa på att tipsa om det jättetrevliga föreningen Papperskraftverkstan. Det känns lite för långt att åka för mig, men de är jättetrevliga och oftast finns det en (eller flera) butiker med på deras träffar. Du kan prova på att åka på en av deras träffar, kolla in deras blogg om det låter som något för di
Och nu då, efter diverse sidospår: här är sidan jag lovade (klicka på bilden för att se den större):Det svartvita kortet föreställer mig vid omkring 9 månaders ålder och på den andra bilden är min son lika gammal. Vi är nästan otäckt lika på de här bilderna. Många (inklusive dottern och sonens farfar) har sagt att den svartvita bilden föreställer sonen vid första anblicken. Så de här bilderna har jag velat scrappa ett tag och Julias skiss var perfekt.

Papprena köpte jag på mässan, de är från My Minds Eyes Stella&Rose-kollektion. Jag är en sucker för trämönstrade papper och det här var superläckert! Ett stort plus i mina ögon är att papprena är kraftiga och stadiga. Filtblommorna är från Prima och har legat i mina gömmor länge nu. De stora pappersblommorna kom i träff-kitet och var vita. Jag har sprayat dem med sandfärgad mist från Sand&Surf-kitet. I mitten satte jag "gamla" gula pappersblommor och fina brads. Bandet, som också fanns i kitet, tror jag är från Prima. Rubriken är i American Crafts Poolside-thickers. Jättesnygga, men de behöver lite extra lim för att sitta fast. Det stör mig inte så mycket, och fördelen med tasktigt klister är ju att man kan flytta runt bokstäverna utan att riva sönder pappret under. Journalingspoterna är också gamla godingar, både den turkosa som jag skrivit i och den bruna under "lika" är från samma förpackning. Love 'em!

tisdag 19 april 2011

Nystart

Nu är det verkligen dags att väcka liv i gamla bloggen! Jag har fått äran att bli DT hos Dala scrap & sånt. Det är något helt nytt för mig och som alltid när jag gör något för första gången pirrar det lite i magen. Lite som när man skulle simma över kanten till den djupa delen av bassängen för första gången. Väldigt spännande. Och apropå bassänger så tänkte jag visa en sida om min dotters första besök på badhuset. Lillebror går på babysim och älskar vatten, men storasyster har inte den erfarenheten och är mycket mer försiktig.

Här har jag grävt lite i mina scrapprylar och använt äldre papper, dekorationer och alfabet. Det är ju lätt att glömma sina gamla godingar när man fyller på förrådet med nya godsaker. Jag gillade hur die cut-swirlarna följer formen av räcket och tar upp formen på det ljusa pappret och chipboardhörnet. Inget kompicerat, men det behöver det ju inte alltid vara heller.